Meidän tarina 

Sporttivartti Oy:n tehtävä on tuottaa aloitteellista, asiakaslähtöistä kiinteistöhuolto- ja taloushallintapalvelua. Yhteistyöhaluinen, huolellinen ja joustava ote takaavat laadukkaan, asiakkaan tarpeisiin räätälöidyn tuotteen..

Kiinteistöhuolto

Mikko Pietilä on vaikuttanut kiinteistöhuollon alalla yli 30 vuotta. Toimittuaan suurissa huoltoyhtiöissä yhteensä 20 vuotta työnjohtajan, huoltopäällikön, avainasiakaspäällikön ja hankintapäällikön tehtävissä, hän kyllästyi alalla vallitseviin toimintatapoihin.

Ala oli taloudellisen taantuman ajan rajussa murroksessa, eikä Pietilä kokenut muutosten tapahtuneen vain hyvään suuntaan. Pietilä kypsytteli pitkään ajatusta omasta yrityksestä tutulla toimialalla. Hän halusi tehdä asiat huolellisemmin, tehokkaammin ja sekä asiakkaiden että työntekijöiden tarpeet paremmin huomioiden. Unelmana oli yritys, joka todella ottaa asiakkaan huomioon ja pyrkii pitämään kiinteistöistä huolta yhteistyössä tämän kanssa. Liiallinen lyhytnäköinen tuloskeskeisyys ei aina johda asiakkaan kannalta parhaaseen tulokseen. Pietilä halusi tehdä asiat toisin, paremmin.

Kun ajatus yrittäjyydestä alkoi maistua aina vaan paremmalta, oli aika toimia.

Niinpä vuonna 2014 hän kaivoi pöytälaatikosta aikanaan Timo Jutilan kanssa täysin toisenlaisella liikeidealla perustetun ja Kummeli-hengessä nimetyn osakeyhtiön: Sporttivartti Oy:n. Jo lähes unohdettu Sporttivartti heräsi uudelleen henkiin perustajansa näköisenä huoltoyhtiönä.

Yritys aloitti aliurakoimalla isommille toimijoille, mutta palvelee nykyään asiakkaita myös suorilla sopimuksilla. Täysin tyhjästä ei tarvinnut aloittaa, kiitos Pietilän vuosikausia alalla kartuttaman hyvän maineen ja sidosryhmäverkoston.

Tiliketju

Anneli Pietilä ryhtyi yrittäjäksi vuonna 2004. Hän oli työskennellyt aiemmin VVO Kiinteistövastuulla ja Jaakko Pöyryllä pääkirjanpitäjänä. Ajatus omasta tilitoimistosta alkoi jalostua, kun hän pyöritti SKV:n toimistoa Karkkilassa. Pietilä alkoi tuolloin hoitaa muutaman asiakkaan kirjanpitoa alihankkijana SKV:lle.

Kun Pietilä oli laittanut oman toimistonsa pystyyn, kasvu oli nopeaa. Neljän kuukauden jälkeen kotitoimisto kävi liian pieneksi ja oli vuokrattava toimistotilat. Vuoden jälkeen Pietilä tarvitsi avukseen ensimmäisen työntekijän.

Keväällä 2009 Pietilä osti Lopella toimineen tilitoimiston Heikki Jokilahti Oy:n. Kaupan mukana Tiliketjulle tuli noin 30 asiakasta. Asiakaskunta kasvoi vuosina 2004-2010 kuudesta asiakkaasta noin 200:een. Sen jälkeen määrä on pidetty kutakuinkin vakiona.

Kun Mikko Pietilä päätti lopettaa päivätyönsä ja panostaa täysillä omaan yritykseensä, syntyi hänelle ja Annelille ajatus voimien yhdistämisestä. Vuoden 2015 joulukuussa, kun Mikko aloitti täysipäiväisen yrittämisen, pariskunta löi hynttyyt yhteen myös liike-elämässä, ja kahden toimialan Sporttivartti Oy näki päivänvalon.

Nykyään Sporttivartti on 16 työntekijän yritys, joka palvelee sekä kiinteistöhuollon että taloushallinnon alalla.